Hyppää pääsisältöön

Jätemaksumuistutus

Jätemaksusta tehtävä muistutus

Jos koet, että sinulle lähettty jätehuollon perusmaksu on virheellinen, voit hakea muutosta jätemaksuun jätelain mukaisesti.

Maksuvelvollisella on oikeus tehdä 14 päivän kuluessa jätelaskun saamisesta muistutus kunnan jätehuoltoviranomaiselle.

 

Jätemaksun muutoshakemuksesta (muistutuksesta) on hyvä ilmetä:

- Kiinteistön, jota hakemus koskee, osoite ja kiinteistötunnus

- Hakemuksen perustelut ja liitteet (esim. lausunto, selvitys, kuvamateriaali yms.)

- Hakijan yhteystiedot, osoite ja puhelinnumero 

Huom! Jos hoidat esimerkiksi läheisesi asiaa, muista hankkia riittävä valtakirja. 

Jätehuollon perusmaksun kohtuullistamista, perusmaksun poistoa tai muun muistutuksen jätemaksusta voi tehdä kirjallisesti sähköisenä tai paperisena. Vaikka perusmaksun lähettäjänä on kunnallinen jätehuoltoyhtiö Millespakka, muistutus tulee osoittaa Järviseudun jätelautakunnalle. Lisätietoja saat jätelautakunnan sihteeriltä.

Vapaa-ajan asunnon luonteeseen kuuluu, että niitä käytetään vain osan aikaa vuodesta. Mikäli vapaa-ajan asunto on käytettävissä loma-asumiseen, on siitä maksettava perusmaksu, vaikka käyttö olisi vähäistä.

Perusmaksun perimättä jättäminen on pääsääntöisesti mahdollista ainoastaan, mikäli kiinteistöllä oleva asuin- tai vapaa-ajanrakennus on käyttökelvoton. Käyttökelvottomuudesta on esitettävä luotettava selvitys, joka voi olla 1) kunnan rakennusvalvonnan lausunto käyttökelvottomuudesta, 2) muu riippumaton asiantuntijalausunto käyttökelvottomuudesta tai 3) selvitys, joka osoittaa, että rakennuksesta ei mene kiinteistöveroa.

Järviseudun jätelautakunnan yhteystiedot löytyvät kotisivujen Yhteydenotto-välilehdeltä.